Η συνέντευξη Τύπου για τα πανελλήνια των Οπτιμιστ

  • June 15, 2019
Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Ομίλου Σούδας εν όψει της διεξαγωγής των δύο πανελλήνιων διοργανώσεων, με το πρωτάθλημα των Οπτιμιστ να είναι το πρώτο που ανοίγει την Κυριακή (16/6) την αυλαία με τις πρώτες τρεις ιστιοδρομίες.
Ο αντιπρόεδρος Τέλης Αδαμόπουλος από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ο πρόεδρος Τάσος Νικολάου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, η Κατερίνα Ζομπανάκη από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η υπεύθυνη του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Μάγκυ Αρσενίδη ήταν αυτοί που παραχώρησαν δηλώσεις. Κοινό σημείο αναφοράς το γεγονός ότι οι δύο διοργανώσεις διεξάγονται για πρώτη φορά στα Χανιά και γενικότερα στην Κρήτη.
Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος εξήρε την προσπάθεια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, καθώς και των συνδιοργανωτών, δηλώνοντας αισιόδοξος για την επιτυχία που θα έχουν τα δύο πρωταθλήματα. «Η μεγάλη συμμετοχή από αθλητές και σωματεία δηλώνει ότι η Ελλάδα τίμησε την Κρήτη και αυτό είναι κάτι που δείχνει την αγάπη των σωματείων για την ιστιοπλοΐα», τόνισε εν αρχή ο κ. Αδαμόπουλος προσθέτοντας τα εξής: «Θέλω να εξάρω τη βοήθεια και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων, που με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων ανέλαβε να φέρει εις πέρας αυτό το πρωτάθλημα αλλά και το επόμενο που ακολουθεί. Έχει γίνει γενικότερα μια μεγάλη προσπάθεια ώστε αυτή η διοργάνωση να στεφθεί με επιτυχία. Ειλικρινά, δεν περίμενα ότι ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων θα επεδείκνυε τέτοιο ενδιαφέρον για την ανάληψη των δύο διοργανώσεων και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι… μακάρι να έχουμε αέρα! Αυτό έχω να πω για να μπορέσουμε να κάνουμε τις καλύτερες ιστιοδρομίες».
Ο Τάσος Νικολάου καλωσόρισε τα σωματεία και τους αθλητές που θα πάρουν μέρος στους αγώνες και στάθηκε στην τουριστική προβολή που αποκτούν τα Χανιά από αυτή τη διοργάνωση.
«Θέλω να καλωσορίσω όλους τους αθλητές που έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και από τρεις ξένες χώρες, το Χονγκ Κονγκ, την Τουρκία και τη Σερβία», είπε αρχικά ο κ. Νικολάου, επισημαίνοντας τα εξής: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που φιλοξενούμε όλον αυτόν τον κόσμο στο Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, ήταν ένα όνειρο πολλών ετών και η προσπάθεια των διοικήσεων του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων να φέρουμε ένα τόσο μεγάλο ιστιοπλοϊκό γεγονός στα Χανιά… Πιστεύουμε ότι όλη η κοινωνία της πόλης στάθηκε δίπλα μας, ο καθένας βοήθησε με τον τρόπο του, οι χορηγοί και οι συνδιοργανωτές μας για να φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο τρόπο όλη αυτήν την πληθώρα των αθλητών. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, αλλά και των μεγάλων αθλητικών δυνατοτήτων που έχει αυτός ο χώρος, ο κόλπος της Σούδας, που με μια κατάλληλη βοήθεια θα μπορέσει να γίνει πόλος έλξης για πολλές σημαντικές διοργανώσεις στο μέλλον», κατέληξε ο κ. Νικολάου.
Η Κατερίνα Ζομπανάκη από την πλευρά της επεσήμανε ότι, «με ιδιαίτερη ικανοποίηση, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές στις δύο διοργανώσεις. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Οπτιμιστ και το πανελλήνιο Κύπελλο 11χρονων Οπτιμιστ διοργανώνονται για πρώτη φορά στα Χανιά, γεγονός που αποδεικνύει ότι η πόλη μας τυγχάνει τις ευρείας αναγνώρισης γιατί υποδέχεται μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Ευχαριστούμε τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων ο οποίος πάσχισε για να έρθουν στα Χανιά οι δύο διοργανώσεις και επιβεβαιώσαμε το ζήλο που κατέβαλλε το Δ.Σ.».
Στη συνέντευξη Τύπου εκ μέρους της ΕΛΕΠΑΠ, που αποτελεί τον τιμώμενο φορέα των δύο διοργανώσεων, παρευρέθηκε η Μάγκυ Αρσενίδη, ευχαριστώντας τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων για την ευαισθητοποίηση του.
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και είναι ιδιαίτερη τιμή για την ΕΛΕΠΑΠ στα Χανιά η πρωτοβουλία των διοργανωτών να είναι τιμώμενος φορέας η ΕΛΕΠΑΠ και το έργο της και μέσα από αυτόν τον συμβολισμό να προάγεται η αλληλεγγύη και το έργο που καταβάλλουμε κάθε μέρα θεραπευτές και εργαζόμενοι, αλλά κυρίως τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ», σημείωσε η κυρία Αρσενίδη.
Πλέον, το “ραντεβού” δίνεται στον αγωνιστικό στίβο, εκεί όπου από την Κυριακή (16/9) μέχρι και την Τετάρτη (19/6) Ελληνες, Κύπριοι και ξένοι αθλητές θα ριχτούν στη μάχη του πρωταθλήματος!