Τέλος σε μια εξαιρετική διοργάνωση! Νικητές Σουρλατζής και Γουίντερς

  • June 20, 2019
Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Οπτιμιστ το οποίο ξεκίνησε την Κυριακή (16/6) και ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας, την Τετάρτη (19/6).
Για τέσσερις ολόκληρες ημέρες, ο αγωνιστικός στίβος της Σούδας πλημμύρισε από ενθουσιασμό και από τη φρεσκάδα των παιδιών, που με τα σκαφάκια και τα πανάκια τους ομόρφυναν στην κυριολεξία το χώρο του λιμανιού, ο οποίος παρουσίασε μια πραγματικά μοναδική εικόνα, αλλά κι ένα υπέροχο θέαμα. Το εξαιρετικό επίπεδο της διοργάνωσης αποτελεί την καλύτερη προϋπόθεση και δίνει το εκτόπισμα προκειμένου η νέα διοργάνωση που ακολουθεί (21-24 Ιουνίου) και δεν είναι άλλη από το πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων Οπτιμιστ, να στεφθεί επίσης με επιτυχία.
Αποδείχτηκε ότι ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων έχοντας την μεγάλη συμπαράσταση από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων και τους άλλους φορείς πως μπορεί να πραγματοποιήσει μεγάλες διοργανώσεις στον κόλπο της Σούδας, ο οποίος σε αυτούς τους αγώνες έδειξε τα χαρίσματα που έχει σαν στίβος.
Συνολικά, διεξήχθησαν 10 ιστιοδρομίες από τις προγραμματισμένες 11, οι τρεις από τις οποίες εκτυλίχθηκαν την τέταρτη και τελευταία ημέρα των αγώνων.
Μεγάλοι νικητές σε αγόρια και κορίτσια αναδείχτηκαν δύο αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου, ο Δημήτρης Σουρλατζής στα αγόρια, ο οποίος ήταν και ο νικητής στην ΟΠΕΝ κατηγορία και η Ελισάβετ-Αννα Γουίντερς στα κορίτσια.
Τα δύο παιδιά τρισευτυχισμένα για την πρωτιά που κατάφεραν και για το γεγονός ότι αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδος, μιλώντας μετά την βράβευση τους τόνισαν ότι πέρασαν πολύ όμορφα στα Χανιά και έδειξαν γενικώς πολύ ικανοποιημένα για την παρουσία τους στο πρωτάθλημα.
Ο Σουρλατζής σημείωσε ότι, «μ’ άρεσε πολύ το μέρος και ότι είχε ωραίο καιρό. Περάσαμε πολύ όμορφα και χαίρομαι πάρα πολύ για τη νίκη μου. Ο στίβος ήταν δύσκολος, αλλά ήταν ωραίος γιατί όλα τα παιδιά έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένα για να φτάσουμε στο στόχο μας. Νιώθω χαρούμενος που βγήκα πρώτος, το πίστευα ότι μπορούσα να φτάσω ψηλά, αλλά όχι δεν το περίμενα να κερδίσω».
Η Γουίντερς δήλωσε πως, «ήταν όλα υπέροχα! Είχε πολύ ωραίο καιρό, τα Χανιά είναι ένα πολύ ωραίο μέρος και γενικώς ήταν όλα πολύ ωραία. Είμαι πολύ χαρούμενη για τη νίκη μου, δεν έχω λόγια! Το περίμενα όμως γιατί ήταν ο στόχος μου να βγω πρώτη».
Παράλληλα, στον κόλπο της Σούδας διοργανώθηκε και το πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα στα Οπτιμιστ, όπου περιλάμβανε 21 ιστιοδρομίες! Συγκεκριμένα στην 1η θέση βρέθηκε η περιφέρεια Αθηνών, στην 2η των Νήσων Αιγαίου και στην 3η η περιφέρεια Βόρειας Ελλάδας.
Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, Τάσος Νικολάου, επεσήμανε τα εξής: «Ολοκληρώσαμε έναν άθλο. Βγάλαμε ουσιαστικά τρεις αγώνες οι οποίοι προέκυψαν στην πορεία. Επειδή το Πάσχα δεν είχε μπορέσει να ολοκληρωθεί το ομαδικό λόγω κακών καιρικών συνθηκών κι επειδή έπρεπε να συγκροτηθεί η εθνική ομάδα που θα πήγαινε στο πανευρωπαϊκό, διοργανώσαμε στα Χανιά μία επιπλέον υποχρέωση της ΕΙΟ, διοργανώνοντας και αυτό τον αγώνα. Το ομαδικό ήταν 21 ιστιοδρομίες! Αυτές οι ιστιοδρομίες έγιναν σε μια ημέρα. Η Σούδα ανταποκρίθηκε στις πιο δύσκολες και απαιτητικές ιστιοπλοϊκές συνθήκες και όλοι μπορέσαμε να χαρούμε τις προσπάθειες των παιδιών, η οποία ήταν αξιόλογη. Πραγματικά, επειδή είναι πολύ δύσκολος και τεχνικός στίβος, πρώτευσαν οι καλύτεροι και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα ευτυχείς και προσδοκούμε να φέρουμε ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις στον τόπο μας. Το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας είναι από τους καλύτερους προορισμούς. Χρειάζονται κάποιες εργασίες βελτίωσης, θα τα συζητήσουμε με την τοπική αυτοδιοίκηση και πιστεύω ότι στο μέλλον θα χαρούμε ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις». 
Η εκδήλωση των απονομών πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ν.Α.Ο. Σούδας και μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο αντιδήμαρχος, Σταύρος Φιωτάκης και εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η Κατερίνα Ζομπανάκη.
Εκτός των αθλητών που πρώτευσαν, απονεμήθηκε ένα πολύ όμορφο χειροποίητο αναμνηστικό από τον αντιπρόεδρο του ΙΟΧ, Μανώλη Λεκάκη προς τον πρόεδρο της επιτροπής αγώνων, Γιώργο Σκλαβούνο και τον πρόεδρο της επιτροπής ενστάσεων, Ηλία Βεργινάδη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του πανελληνίου πρωταθλήματος Οπτιμιστ είναι τα εξής:
• Αγόρια
1. Δημήτριος Σουρλατζής (Ναυτικός Ομιλος Καλαμακίου)
2. Αλέξανδρος Κυφίδης (Αθλητικός Ναυτικός Ομιλος Γλυφάδας)
3. Δημήτριος Μπήτρος (Ναυτικός Ομιλος Αίγινας)
• Κορίτσια
1. Ελισάβετ-Αννα Γουίντερς (Ναυτικός Ομιλος Καλαμακίου)
2. Ευαγγελία Καραγεώργου (Αθλητικός Ναυτικός Ομιλος Γλυφάδας)
3. Μαρία Σκουλούδη (Ναυτικός Ομιλος Γαζίου Κρήτης)
• Οπεν
1. Δημήτριος Σουρλατζής (Ναυτικός Ομιλος Καλαμακίου)
2. Erturk Can (Turkish Sailing Federation)
3. Αλέξανδρος Κυφίδης (Αθλητικός Ναυτικός Ομιλος Γλυφάδας)
Αποτελέσματα ομαδικού πρωταθλήματος Οπτιμιστ:
1. Περιφέρεια Αθηνών (Μιχαλαίνα Δανάη, Τσάκος Στέφανος, Κυφίδης Αλέξανδρος, Κερκέζου Ιακωβίνα)
2. Περιφέρεια Νήσων Αιγαίου (Ζήσης Θεοφάνης, Θεοδωράκης Θεμιστοκλής, Χρουνεβέχεν Γαβριέλα, Σκουλούδη Μαρία)
3. Βόρειας Ελλάδας (Παχούμας Γεώργιος, Βογιατζόγλου Μαρία, Συνοδάκης Συμεών, Θεοδωρακοπούλου Δέσποινα)