Ξεκινά το πανελλήνιο πρωτάθλημα Οπτιμιστ “Χανιά 2019”

  • June 15, 2019

Με τη συμμετοχή 345 αθλητών και αθλητριών από 72 σωματεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό ξεκινά το Σάββατο (15/6) το δεκαήμερο ιστιοπλοΐας, με τα δύο πανελλήνια πρωταθλήματα που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στα Χανιά.
Αφού έχουν προηγηθεί πάρα πολλές ετοιμασίες σε όλα τα επίπεδα, ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων και η πόλη των Χανίων είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους αθλητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και χώρες όπως οι Κύπρος, Χονγκ Κονγκ, Τουρκία και Σερβία οι οποίες θα λάβουν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Οπτιμιστ με την ονομασία “Χανιά 2019”. Συγκεκριμένα, η αποστολή των Κυπρίων αφορά 4 σωματεία, ενώ οι υπόλοιπες χώρες καταφθάνουν με μία ομάδα.
Εν αρχή, το Σάββατο στο Ενετικό Λιμάνι είναι προγραμματισμένη η τελετή έναρξης, με τις πρώτες ιστιοδρομίες να διεξάγονται στον κόλπο της Σούδας το μεσημέρι της Κυριακής.
Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα της τελετής έναρξης είναι το εξής:
19:00-19:45 Συγκέντρωση και παράταξη των Αθλητικών Ομίλων στην Πλατεία “Τάλω”
19:45-20:30 Παρέλαση των Αθλητικών Ομίλων στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, με τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού (κάτω από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης μέχρι το Γιαλί Τζαμί).
20:30-20:35 Ανάκρουση Εθνικού Υμνου
20:35-20:50 Χαιρετισμοί Διοργανωτών
20:50-21:10 Ελληνικό Μουσικό Πρόγραμμα από τη μπάντα της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού
21:10-21:25 Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τον Παραδοσιακό Χορευτικό Σύλλογο “Σταυραετοί”.
Ο συντονισμός και η παρουσίαση θα γίνει από τις κυρίες Κατερίνα Ζομπανάκη (αρμόδια για θέματα Αθλητισμού της Π.Ε. Χανίων) και Στέλλα Κουτσουπάκη (υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Πολιτιστικών Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων).
Τους αγώνες διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, το Επιμελητήριο Χανίων και η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων. Υποστηρικτές είναι η 5η Ταξιαρχία Πεζικού, ο Ναύσταθμος Κρήτης, το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, η Λέσχη Φουσκωτών Σκαφών Χανίων και το Τμήμα Ναυαγοσωστικής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.