Στα Χανιά ο αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ο. για τα δύο πανελλήνια Όπτιμιστ

  • June 6, 2019

Τεχνική σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του ναυταθλητικού κέντρου Σούδας, όπου θα πραγματοποιηθούν οι δύο πανελλήνιες διοργανώσεις ιστιοπλοΐας το διάστημα από 15 μέχρι 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί. Παρουσία του αντιπροέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Τέλη Αδαμοπούλου και μελών του Δ.Σ. του διοργανωτή, Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, συζητήθηκαν οργανωτικά και άλλα ζητήματα που αφορούν τις δύο μεγάλες διοργανώσεις, το πανελλήνιο πρωτάθλημα Οπτιμιστ, που θα διεξαχθεί από τις 15 μέχρι τις 19 Ιουνίου και το πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων Οπτιμιστ που θα ακολουθήσει μεταξύ 21-24 του μήνα.
Μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του, ο κ. Αδαμόπουλος, που όπως τόνισε, μένει πολύ ευχαριστημένος από τις εντυπώσεις και την επίσκεψη του στα Χανιά, σημειώνει τα εξής: «Ηρθαμε για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε τους καλύτερους δυνατούς αγώνες στα Χανιά. Μέχρι στιγμής, ο διοργανωτής Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων δουλεύει άψογα, οι άνθρωποι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε προβλήματα στον αγωνιστικό στίβο. Εχουμε εξασφαλίσει τα συνοδευόμενα σκάφη για την ασφάλεια των παιδιών και είμαστε σίγουροι ότι η φιλοξενία στα ξενοδοχεία η οποία καλύπτεται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και την Ενωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων θα είναι εξαιρετική. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή κίνηση να διεξάγονται η μία μετά την άλλη, δύο πανελλήνιας εμβέλειας διοργανώσεις και να αναμένονται περίπου για όλες αυτές τις ήμερες στα Χανιά, 700 παιδιά. Αυτό λέει πάρα πολλά. Θεωρούμε πως η Κρήτη που είναι ένα φιλόξενο νησί θ’ ανταποκριθεί σε αυτά που θέλουμε».
Συνολικά, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, θα πάρουν μέρος 375 αθλητές, από 75 ομίλους απ’ όλη την Ελλάδα. Ακόμη, αναμένεται να παρευρεθούν αθλητές από το Χονγκ Κονγκ, τη Σερβία και την Κύπρο. Στο πανελλήνιο κύπελλο Οπτιμιστ, οι συμμετοχές που έχουν επιβεβαιωθεί ανέρχονται στις 265, από 55 σωματεία από όλη τη χώρα.
Από μέρους του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στη σύσκεψη πήραν μέρος, ο πρόεδρος, Τάσος Νικολάου, ο αντιπρόεδρος, Μανώλης Λεκάκης, ο έφορος ανοικτής θάλασσας, Κώστας Μάμαλης, η έφορος εκπαίδευσης, Ιωάννα Πετράκη και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και πολιτισμού, Στέλλα Κουτσουπάκη.