Στα όρια του διεθνή αγώνα τα πανελλήνια των Όπτιμιστ

  • June 6, 2019

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνουν τα δύο πανελλήνια πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας όπτιμιστ τα οποία θα διοργανώσει τον προσεχή Ιούνιο στις εγκαταστάσεις του ναυταθλητικού κέντρου Σούδας, ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων.
Ηδη, την παρουσία τους στους αγώνες έχουν επιβεβαιώσει ομάδες από έξι ακόμα χώρες, εκτός από τη δική μας, δηλαδή Σερβία, Ελβετία, Τουρκία, Χονγκ Κονγκ και Κύπρος.
Ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, Τάσος Νικολάου, κάνει λόγο για ένα μίνι διηπειρωτικό κύπελλο που φαίνεται ότι θα διεξαχθεί στα Χανιά το διάστημα από 15 έως 24 Ιουνίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γι’ αυτό το γεγονός.
«Βρισκόμαστε σε φάση προετοιμασιών για να διαμορφώσουμε το ναυταθλητικό κέντρο της Σούδας για να υποδεχθεί τον όγκο των αθλητών ο οποίος θα είναι πρωτόγνωρος για την Κρήτη», τονίζει ο κ. Νικολάου, συνεχίζοντας ως εξής: «Ηδη, οι διαστάσεις για τα πρωταθλήματα μεγαλώνουν, σε βαθμό να έχουμε σχεδόν έναν διεθνή αγώνα, ο οποίος βρίσκεται στα επίπεδα ενός διηπειρωτικού κυπέλλου. Αυτό συμβαίνει γιατί το πανελλήνιο είναι ΟΠΕΝ και μπορούν ν’ αγωνιστούν αθλητές και από άλλα κράτη. Αυτή τη στιγμή λοιπόν μαζί με την Ελλάδα, θα είναι έξι χώρες: Τουρκία, Ελβετία, Χονγκ Κονγκ, Κύπρος και Σερβία. Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και το όνειρό μας για να έρθει κόσμος και να γίνει έστω και μιας μικρής κλίμακας διεθνής διοργάνωση γίνεται πραγματικότητα», καταλήγει ο κ. Νικολάου
Οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση των δύο πανελληνίων πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στα Χανιά και αναμένεται να φέρουν περισσότερους από 1500 αθλητές, προπονητές και συνοδούς συνεχίζονται και θα κορυφωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.